SELMA BERÄTTAR
Selma Berättar
Mer info kommer snart...


Maria
Selma Berättar

Selma Berättar
Bestäl nu!

MATTIAS & EMELIE, ILLUSTRATÖR
Niklas Jönsson
Emelie och Mattias har båda tecknat serier sedan de var små, och när de träffades på Serieskolan i Malmö 2004 upptäckte de snart att de hade samma idéer om vad serier kan och bör vara. De började sporadiskt göra serier tillsammans, och i slutet av 2005 startade de sin första längre serie, webbserien "What Birds Know", som är tänkt att publiceras i bokform så småningom. Den har fått relativt mycket uppmärksamhet på nätet, bl a via nomineringen till "Bästa nykomling" i Web Cartoonist's Choice Awards 2006, och har en trogen skara läsare.
 
Förutom "What Birds Know" har de också hunnit med att göra en kortare serie vid namn "Bestseller" (utgiven på Komika förlag), fått ett hedersomnämnande i Seriefrämjandets stora serietecknartävling 2007, samt gjort en ordlös serie på 32 sidor som ännu inte publicerats. De avslutar sitt andra år på Serieskolan med att göra "Selma berättar", och återgår sedan till "What Birds Know".
 
Emelie och Mattias har ett väldigt tätt samarbete när de gör serier. Emelie kommer på idéer, tänker ut handling och skriver manus. En stor del av inspirationen hämtas från 90-talets Disneyfilmer och diverse TV-serier. Mattias skissar och gör det mesta av upplägget, i en stil som friskt blandar element från Disneyfilmer och japansk manga. Det är Emelie som tuschar och färglägger allt, och i "Selma berättar" har hon hållit sig till det då Maria Bergström skrivit manus.

Hemsidan http://www.fribergthorelli.com/wbk en till länk http://www.ccawards.com