VASA
Vasa
Hur kunde detta hända?
Efter tre års byggande stod Vasa klart att ge sig ut på sin jungfrufärd. Hon var det pampigaste av skepp, ett skrytbygge som skulle slå världen med häpnad. Gustav II Adolf gnuggade sina händer.
Nu skulle han, Lejonet från Norden, slutgiltigt visa omvärlden var skåpet skulle stå. Den 10 augusti 1628 gick Stockholmarna man ur huse för att se Vasa segla iväg. Kanoner sköt salut och jublet visste inga gränser. Antiklimaxen blev total. Efter tjugo minuter sjönk Vasa, mitt framför ögonen på de församlade. Men det fanns en man på kajen som inte var förvånad. Amiral Clas Fleming, ansvarig för flottan, visste mycket väl att Vasa var sjöoduglig. Varför satte han inte stopp för avfärden?

Maria

www.vasamuseet.se
Vasa

Vasa
Bestäl nu!
Engelska, tyska och Svenska
Vasa

GUSTAF LORD, ILLUSTRATÖR
Gustaf Lord
Min första kontakt med serier var redan som ofödd när min mor läste Kalle Anka under graviditeten.
Någon bokslukare blev jag aldrig men allt med bubbla och bild lästes, med Musse Pigg från 30-talet som favorit. Som tioåring började jag göra egna serier, både action och humor, med en under hela skolgången återkommande strip i skoltidningen. Efter gymnasiet lämnade jag min hemstad Göteborg och avverkade Skåne, Spanien, Schweiz och diverse högskolepoäng innan jag återupptog mitt barndomsintresse, något jag helt hade slutat med. 2007 öppnade jag egen studio och har sedan dess publicerats i Metro, Comic Royale, SIC, Kolonin, Svenska Superserier och såklart Drömmen om Vasa. Även medverkat i flera utställningar samt sammarbetat med en rockmusikaluppsättning. För närvarande är jag bosatt i Gävle

http://www.lordnet.se